LCN

De Landseerclub Nederland (LCN) behartigt de belangen van het ras Landseer ECT. De vereniging is in 1980 opgericht als eerste, door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland, erkende rasvereniging voor Landseers.

De Landseer ECT is een grote, krachtige wit-zwarte hond met de grondkleur wit. Hij is harmonisch gebouwd en heeft behalve het hoofd en de voorkant van de benen een langharige vacht. Kenmerkend is de witte snuit met een symmetrische doorlopende bles. Met een schofthoogte tussen de 72 en 80 cm staat de reu in verhouding hoger op de benen dan de zwarte Newfoundlander.

De Landseer is een hond met een tamelijk grote drang om iets “te doen” met zijn baas. Hij is actief, heeft temperament, maar is niet nerveus. Hij is zelfverzekerd, aanhankelijk, intelligent, trouw aan zijn baas, tamelijk zachtmoedig en prettig rustig in huis.

Op deze site vindt u informatie over achtergronden en gezondheidsaspecten van het ras, over het karakter en gedrag maar ook over bijvoorbeeld de verzorging en de aanschaf van een Landseerpup, over onze fokkers en over nog veel meer activiteiten van onze vereniging.

Heeft u nog suggesties of een leuk idee voor de website, laat het ons weten en stuur een mail naar: communicatie@landseerclub.nl

Veel leesplezier!

Het bestuur