Waterwerk

Informatie Watersport

Waterwerk
De Landseer ECT stamt af van de oer-Newfoundlander en is daarmee een ras dat uitermate geschikt is om mee te werken in het water.

De term waterwerk wordt al vele jaren gebruikt, maar tegenwoordig kent men ook de term watersport met honden. Onder die naam is voor deze tak van hondensport sinds 2013 een programma erkend door de Raad van Beheer waardoor nu de mogelijkheid bestaat op verschillende niveaus officiële Nederlandse brevetten te halen. Iets wat in de ons omringende landen al jaren bestaat.

Het complete Nederlandse programma is via deze site te zien en eveneens te downloaden. Deelname staat niet alleen open voor Landseers, maar sinds 2015 voor alle rassen.

LCN werkt op het gebied van waterwerk samen met Waterwerkgroep Colonia Nederland die een trainingsgroep in Brielle heeft. WWG Colonia is ontstaan uit het Duitse WAG Colonia, dat al 12 jaar bestaat en heel veel ervaring in huis heeft. Een groot deel van hun leden is zelfs ver over de grenzen bekend door het behalen van een reeks aan brevetten op het hoogste niveau, zelfs in
meerdere landen.

Toch is het waterwerk bij deze trainingsgroepen absoluut niet gericht op alleen presteren en het behalen van brevetten. Ontspanning en plezier voor mens en dier staan voorop en van dwang is geen enkele sprake. Diegene die geen ambities hebben om brevetten te halen, maar gewoon lekker met hun hond willen waterwerken, zijn dus eveneens van harte welkom!

Pioniers op het internationale waterwerkgebied, André en Mirjam de Neeff, hierin al actief sinds 2008, leiden de groep in Brielle.

Is uw interesse gewekt voor het waterwerk en wilt u wel eens komen kijken hoe het allemaal in zijn werk gaat, stuur dan een mail aan: deneeff@hetnet.nl of bel met 0181-662812 of 06-22511132.

Zij kunnen u alle informatie verstrekken over de groep Brielle, maar ook de Duitse groepen Kronenburger See/Roermond en Aurich.

Brevettenprogramma waterwerk LCN

 

Info watersport:
Mirjam de Neeff-Vermeulen en André de Neeff
Lodderlandsedijk 30
3235 KK Rockanje
T: 0181 662812 / 06 22511132 (na 20.00 uur)
E: deneeff@hetnet.nl